Perşembe, Kasım 21, 2024
Ana SayfaSağlıkDiş Taşı Temizliği Nasıl Yapılır?

Diş Taşı Temizliği Nasıl Yapılır?

Diş taşı, genellikle doğru yapılmayan diş temizliğinin sonucunda oluşan bir sağlık problemi olarak görülmektedir. Dişler düzenli bir şekilde temizlenmediğinde plağa maruz kalmakta ve bu plaklar birikerek bir süre sonra diş taşı oluşumuna sebep olmaktadırlar. Diş taşı temizliği, diş hekimleri tarafından oldukça sık yapılabilen bir uygulama olmakla birlikte bu problemin yaşanmaması için alınması gereken önlemler de açıklanmaktadır.

Diş Taşı Nedir?

Diş taşı, dişlerin temizliğinin gerçekleşmemesi ya da eksik yapılması halinde dişlerin plağa maruz kalmaları ile üzerlerinde sert mineral madde birikiminin gerçekleşmesine denmektedir. Diş taşı oluşumunun önüne geçmek için ağız bakımı uygulamalarının doğru şekilde yapılması gerekmektedir. Bu bakımlar içerisinde günde iki kez diş fırçalama, diş ipi kullanımı ve gargara yer almaktadır.

Dişlerdeki diş taşı birikimlerinin uzaklaştırılması için bir diş hekiminin müdahale etmesi gerekmektedir. Diş taşı problemi yaşayan kişilerin, diş hekimlerine danışmaları halinde gerekli muayeneler yapılmakta ve diş taşı temizliği gerçekleştirilmektedir. Diş taşı temizliği yaptıran kişilerin, yeniden taş oluşumu durumunun önüne geçmeleri için ağız bakımlarını doğru şekilde gerçekleştirmeleri gerekmektedir.

Diş Taşı Oluşumu Nasıl Önlenir?

Diş taşı oluşumunu önlemek için kişilerin yapmaları gereken bazı adımlar bulunmaktadır. Bu adımlar arasında düzenli olarak diş fırçalama, diş ipi kullanımı, gargara yapma ve düzenli olarak diş hekimini ziyaret etme yer almaktadır. Bu adımların uygulanması halinde diş taşı oluşumunun yüksek oranda önüne geçilmektedir.

Diş taşı oluşumunu önlemek için düzenli diş hekimi ziyaretleri, diş taşı oluşumunun ilk evrelerinin tespit edilmesi ve en kısa sürede gerekli tedavilerin uygulanması açısından önem arz etmektedir. Diş hekimlerinin bu anlamda 6 ayda bir ziyaret edilmesi gerekmektedir. Ayrıca diş taşlarının, plakların gelişebilmesi adına uygun bir ortam sağladıklarından çürüklerin ve diş eti hastalıklarının oluşumlarına da sebep olmaktadır. Bu anlamda diş taşlarının kısa süre içerisinde tedavilerinin yapılması gerekmektedir.

Diş Taşı Temizliği Nasıl Yapılır?

Plakların diş taşı haline geldiklerinde, ağız bakımı aşamaları ve doğal yöntemler ile giderilemedikleri bilinmektedir. Bu anlamda diş taşı haline gelmiş olan plaklara mutlaka bir uzman tarafından müdahale edilmesi gerekmektedir. Diş taşı temizliğinin uzman kişiler dışında yapılmaması durumunda, yanlış aletlerin kullanımına bağlı olarak diş etlerine ve dişlere zarar verilebildiği gözlemlenmektedir. Bu anlamda diş taşı temizliği uygulamalarının sadece işin uzmanları tarafından yapılması önerilmektedir.

Diş taşı temizliği yapılırken uzmanlar manuel diş temizleme araçlarını ya da ultrasonik diş taşı temizleme cihazlarını kullanmaktadırlar. Diş taşı temizliğinin sıklıkla gerçekleşen bir uygulama olduğu ve kısa süre içerisinde sonlanabildiği bilinmektedir. Diş taşı oluşumlarının önüne geçek adına uygulanan doğal tedavi yöntemleri arasında ise limon, karbonat ve su ile yapılan karışımları, ceviz kabuğu, Hindistan cevizi yağı ve karbonat kullanımı yer almaktadır. Bu uygulamalar, diş taşlarının görünümünü azaltmaktan çok oluşumlarına engel olmaları ile bilinmektedirler.

RELATED ARTICLES

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments